Tämä oli kolmas eräni siemennäkkileipiä. Ohjeesta tulee kaksi pellillistä. Väri tällä kertaa johtuu mausteista, joiksi valikoitui eilisten kipukohtausten takia kurkuma ja mustapippuri. Tomaattijauhetta olen myöskin laittanut taikinoiden sekaan antamaan ravinteita. Koko leivän teko lähti tällä kertaa liikkeelle siitä, kun eilisen dippikastikkeen teosta jäi valkosipulia yli ja heitin nekin loput tähän sekaan. Merilevärouhetta olen joka erään laittanut tuomaan jodia, klorofylliä yms kivaa.
Perusohje:
6 dl siemeniä, joista 1/2-1 dl saisi olla chiansiemeniä taikinan ja leivän koostumuksen takia. Auringonkukan, seesamin, kurpitsan ja hampun siemenet on aika hyvä sekoitus.
1 dl mantelijauhoa
1 dl (puhdas)kaurahiutaleita
6 munaa
suolaa maun mukaan
Annan chian toimia 10 minuuttia välillä hämmentäen ja levitän sitten taikinan leivinpaperille ja jaan näkkäriruuduiksi veitsellä ennen paistamista. Uuniin lämmöksi 150 astetta ja 20-30 minuuttia paistoa.
Kuten kuvasta näkyy, söin avokadon, mozzarellan ja suolan kera.
Niin, josko sen dippiohjeenkin laittaisin, vaikkei ole kuvaa. Dippasimme siihen porkkanaa ja kurkkua. Määrät aineille oli hatusta temmattuja.
Ämpärojogurttia eli turkkilaista
oliiviöljyä pikkusen
mustapippuria
suolaa
valkosipulia
tomaattijauhetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti