perjantai 14. marraskuuta 2014

Hevosen paahtopaisti

Hevosen paahtopaisti maksoi vain 14,90 kilolta ja oli juuri noin kilon palana myynnissä. Hepat saavat yleensä aika hyvää kohtelua, liikuntaa ja terveydenhuollon, joten mielestäni kyseessä on myös hyvän mielen liha.

Nostin lihan huoneenlämpöön pariksi tunniksi ja hieroin pintaan salviaa, mustapippuria sekä valkosipulia. Ennen uuniin laittoa lisäsin vielä suolaa, iskin paistomittarin paksuimpaan kohtaan, peitin paistin foliolla ja odotin, odotin ja odotin kypsymistä. Alkuvaiheessa söin lautasellisen pekonipastaa, jotta malttaisin paistaa pitkään. Uuni oli vain himpun päälle sadassa asteessa, joten paistoaikaa tuli varmaan 4-5 tuntia. 63 astetta olisi optimi, mutta mukavan punaista tuli, vaikka meni vähän yli.

Perunamuusin kanssa maistoin ensimmäisen siivun ja evääksi otin ohuina pikkupaloina avokadon, tomaatin ja Putin-juuston eli Oltermannin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti