Tänään työmaaeväänäni oli punajuuri-vuohenjuustopaistosta sekä itsetehtyyn siemenmaitoon sekoitettua Bodysculpt proteiini-siemenjauhetta.
Siemenmaidot on todella helppotekoisia ja paljon edullisempia (ja sokeroimattomia) kuin kaupan maidot. Teen isompia satseja kerrallaan ja pakastan vajaan litran annoksina. Koska olen pihi, murskaan ja muusaan siemeniä useamman kerran saadakseni kaikki "maidot" irti. Pelkistä seesaminsiemenistä tehdystä maidosta en pidä, mutta muuten mielestäni lähes kaikki pähkinät ja siemenet sopii tähän käyttöön. Liotan siemeniä päivän tai yön yli muutaman taatelin kera vedessä, murkaan tehosekoittimella ja "lypsän" maidon sideharsokankaan läpi. Lisään vettä kuivan murskan sekaan ja toistan prosessin vielä pari kertaa. Joskus olen niin säästeliäs, että käytän loput murskat vielä leipätaikinaan.
Punajuuripaistos:
Keitettyjä, kuorittuja ja paloiteltuja punajuuria
vuohenjuustoa paloina
edelliset sekaisin
päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja timjamia
kevyt ainesten sekoitus
uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi.
Syksyisin kannattaa kytätä punajuurten tarjoushintoja. Varsinkin joulun alla saattaa saada isoja pusseja edullisesti. Itse keitän ne kokonaisina ja kuorin kypsänä veden alla suojautuakseni roiskeilta. Paistos toimii hyvin muillakin juustoilla, kuten fetalla tai halloumilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti